שמי ענת הדר זלצשטיין ואני פסיכולוגית שיקומית מומחית. המפגש שלי
עם טיפול נולד כמו אצל רבים, מתוך מצוקה - כדור שלישי לשואה וכדור שני להגירה ושכול, ומתוך ההתמודדות האישית שלי, למדתי להכיר את המחוזות הרחוקים והאחרים שבתוכי ולהשיבם אלי לדיאלוג.
למדתי על ההשפעה העצומה שיש לטראומה לאורך החיים ואף לאורך דורות והבנתי שהעיסוק שלי בתחום השיקום, נובע מצורך פנימי ליצור חיבור ואיחוי. טיפלתי לאורך השנים באנשים שהתמודדו עם טראומה גופנית או נפשית, אשר יצרה שינוי דרמתי בחייהם ועוררה צורך בהתמודדות אמיצה עם השלכותיה.
מטופלי לימדו אותי על חשיבות המפגש הטיפולי בתקופות משבריות אלה; על היכולת של הטיפול להצמיח תהליכי ריפוי ולהשיב איזון אחר לנפש; ועל החיבורים העוצמתיים והחמקמקים, שבין הגוף והנפש, הלא מודע והמודע, וביחסים שבין אדם לאחר.
לאורך השנים סקרנותי לגבי מסתוריה של הנפש והאפשרויות הגלומות בתהליך הטיפולי, הובילו אותי להעמיק בתחום הפסיכותרפיה. המפגש בין התאוריה והקליניקה, אשר מזינים את המעשה הטיפולי, מאפשרים לי לשאוף למגע חושב, מרגיש ומכיל עם מטופלי.
במסגרת הקליניקה אני פוגשת אנשים, שמגיעים לטיפול בעקבות מגוון של מצבי משבר שהחיים זימנו להם מכל מיני סיבות (גירושים, הגירה, שכול, חרדות, קשיים בזוגיות, צמתי חיים, חולי טראומה וכיו"ב). מצבים אלה מערערים את האיזון הנפשי הקיים ויוצרים מצוקה רבה, אך אלו גם תקופות משמעותיות שמאפשרות בחירה, התבוננות והשתנות.