ענת הדר זלצשטיין - פסיכולוגית בשרון
050-4574161
phone2, phone, contact, telephone, support, call
..
סיימתי לימודי תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית באוניברסיטה העברית בירושלים, בהצטיינות. את רוב שנות הכשרתי בפסיכולוגיה שיקומית עשיתי במסגרת המכון הלאומי לשיקום נפגעי ראש ומילאתי תפקידים בכירים, שכללו בין היתר, ריכוז תכנית יום וניהול יחידת האבחון הארצית של המכון.

בתהליך ההכשרה עסקתי בפסיכותרפיה וקבלתי הדרכה באוריינטציה אנליטית, שיקומית ונוירופסיכולוגית. כמו כן עסקתי בהדרכה של בני משפחה, התמודדות עם אבדן, אבל ושכול והתמודדות עם נכות וחולי.
בהמשך סיימתי לימודי השלמה לפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת תל אביב. במסגרת התכנית טיפלתי במסגרת המרפאה לבריאות הנפש בפתח תקוה. כן למדתי והעמקתי בתחום הפסיכותרפיה האנליטית במשך כשלוש שנים נוספות.

לימדתי סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית במכללה האקדמית תל-אביב יפו וכן ראיינתי מועמדים, בקבלתם ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית.

כיום אני מדריכה פסיכולוגים בתהליך הכשרתם בפסיכולוגיה שיקומית וכן מטפלת בקליניקה פרטית ברמות השבים. במקביל אני לומדת פסיכותרפיה פסיכואנליטית במסגרת התכנית ללימודי המשך בפסיכותרפיה, בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב.

 
ענת הדר זלצשטיין - פסיכולוגית בשרון

הכשרה מקצועית

במהלך לימודי בנוירופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, למדתי אצל מיטב המרצים שהיו מחלוצי המחקר והטיפול בתחום זה בארץ, בינהם פרופ' שלמה בנטין זיכרונו לברכה, פרופ' דן הופיין וד"ר נחום סורוקר. בהמשך עבדתי מעל ל-16 שנה בטיפול באנשים לאחר פגיעת ראש.

התמחיתי הן בתחום הטיפול והן בתחום האבחון הנוירופסיכולוגי ועסקתי בסוגים שונים של טיפולים ותכניות טיפול, שפותחו באופן ייעודי לתחום זה. כן ניהלתי את יחידת האבחון הארצית של המכון לשיקום נפגעי ראש.
שיקום נוירופסיכולוגי לאנשים עם לק״ח: התקוה לשיפור איכות החיים ולמניעת הדרדרות לדמנציה
פסיכואקטואליה, אפריל 2016

הכשרתי כנוירופסיכולוגית

טיפול פסיכולוגי מאפשר לאדם לעבור תהליך פנימי
משמעותי אשר מקרין על היבטי החיים השונים.

שמי ענת הדר זלצשטיין ואני פסיכולוגית שיקומית מומחית. המפגש שלי
​עם טיפול נולד כמו אצל רבים, מתוך מצוקה - כדור שלישי לשואה וכדור שני להגירה ושכול, ומתוך ההתמודדות האישית שלי, למדתי להכיר את המחוזות הרחוקים והאחרים שבתוכי ולהשיבם אלי לדיאלוג. 


למדתי על ההשפעה העצומה שיש לטראומה לאורך החיים ואף לאורך דורות והבנתי שהעיסוק שלי בתחום השיקום, נובע מצורך פנימי ליצור חיבור ואיחוי. טיפלתי לאורך השנים באנשים שהתמודדו עם טראומה גופנית או נפשית, אשר יצרה שינוי דרמתי בחייהם ועוררה צורך בהתמודדות אמיצה עם השלכותיה.

מטופלי לימדו אותי על חשיבות המפגש הטיפולי בתקופות משבריות אלה; על היכולת של הטיפול להצמיח תהליכי ריפוי ולהשיב איזון אחר לנפש; ועל החיבורים העוצמתיים והחמקמקים, שבין הגוף והנפש, הלא מודע והמודע, וביחסים שבין אדם לאחר.

לאורך השנים סקרנותי לגבי מסתוריה של הנפש והאפשרויות הגלומות בתהליך הטיפולי, הובילו אותי להעמיק בתחום הפסיכותרפיה. המפגש בין התאוריה והקליניקה, אשר מזינים את המעשה הטיפולי, מאפשרים לי לשאוף למגע חושב, מרגיש ומכיל עם מטופלי.

במסגרת הקליניקה אני פוגשת אנשים, שמגיעים לטיפול בעקבות מגוון של מצבי משבר שהחיים זימנו להם מכל מיני סיבות (גירושים, הגירה, שכול, חרדות, קשיים בזוגיות, צמתי חיים, חולי טראומה וכיו"ב). מצבים אלה מערערים את האיזון הנפשי הקיים ויוצרים מצוקה רבה, אך אלו גם תקופות משמעותיות שמאפשרות בחירה, התבוננות והשתנות.